Single Blog

Jak dodać jeszcze więcej zieleniny do naszej diety?

Wiemy, że są dla nas dobre, ale i tak nie zawsze o nich pamiętamy lub mamy problem aby wkomponować je w nasz codzienny posiłek –  zielone warzywa, to o nich mowa! Poniżej znajdziesz kilka łatwych sposobów, aby dodać więcej zieleni do swojego menu, abyś mógł czerpać korzyści ze wszystkich ich oczyszczających i alkalizujących właściwości, nawet gdy nie za bardzo masz czas zastanawiać się jak wprowadzić ich więcej do swojego codziennego jadłospisu!

Zielone Smoothie

Jest szybkie, bezproblemowe do przyrządzenia i jeszcze łatwiejsze, kiedy przyrządzisz smoothie i umieścisz je w lodówce, a kolejnego dnia rano sięgniesz po prostu po gotowy napój. Do kielicha urządzenia dodaj zieleninę, mały owoc, trochę wody kokosowej lub mleka i blenduj.

Parowane lub smażone warzywa

Wiele zielonych liścia zawiera witaminy rozpuszczalne w tłuszczach, więc aby je najlepiej przyswoić, musimy jeść nasze zielone z odrobiną tłuszczu! Oliwa z oliwek extra virgin, olej z orzecha włoskiego lub wspaniałe awokado pomoże upewnić się, że w pełni wykorzystasz wszystko co najlepsze w zielonych warzywach, liściach, sałatach itp. 

Sałatki

Bardzo prostym sposobem na uzyskanie większej ilości zieleniny w diecie jest delektowanie się sałatką. Ale żeby nie znużyć się spożywaniem tych samych sałatek przez cały dzień, zmieniaj jej składniki! Do sałat oprócz staraj się dodawać również kiełki, orzechy itp.

Zawiń to!

Chcesz mieć zdrowy sposób na przygotowanie tacos, burritos? Użyj do tego zielonych liści! Liście sałaty, buraka liściowego, kapusty.

Zielone proszki

Zdecydowanie najszybszym sposobem, aby podnieść dzienne spożycie zielieniny jest użycie wysokiej jakości zielonego proszku. Suplementy takie jak spirulina, chlorella, trawa pszeniczna i trawa jęczmienna są bogate w składniki odżywcze, co pozwala uzyskać wysoką dawkę dobroci, w krótkim czasie!

Dip

Stworzenie zielonego dipu jest super sposobem na wykorzystanie zieleniny. Przygotuj dip z awokado, szpinakiem i kolendrą. Pyszny! Jest pełen witamin, minerałów i zdrowych tłuszczów. Użyj ogórka, zielonej papryki i innych zielonych warzyw, aby maksymalnie wykorzystać jeszcze więcej zielonego w tej przekąsce!

Comments (0)

Post a Comment

Wszelkie prawa zastrzeżone - Medis 2017