Cudowne korzyści wynikające z picia soku z selera naciowego.
To skromne warzywo jest powszechnie stosowane w połączeniu z innymi składnikami, z których tworzy się bardzo pożywne, surowe i świeże soki. Ale czy wiesz, że czysty sok z selera ma unikalne właściwości regenerujące i lecznicze, które są jeszcze bardziej wzmocnione, kiedy seler odgrywa główną rolę.
Niezależnie od tego, kim jesteś, gdzie mieszkasz i jaką dietę praktykujesz to picie soku z selera będzie niezwykle korzystne, więc warto go włączyć do swojego menu. Oto 4 powody, dla których warto!
Seler zawiera specjalne składniki odżywcze w swoich włóknach. Te składniki odżywcze promują optymalne funkcjonowanie przewodu pokarmowego, działając jako naturalny środek przeczyszczający i relaksujący nerwy, które zostały uszkodzone przez niezdrowy styl życia. Sok z selera jest kojący i chłodzący dla układu pokarmowego. Pomaga w stanach zapalnych przewodu pokarmowego. Wyjątkowo wysoki odsetek naturalnego sodu w selerze może naprawdę pomóc wchłonąć i wykorzystać resztę żywności spożywanej przez cały dzień. Enzymy wzbogacają kwas solny w żołądek tak, że żywność łatwo się trawi. Seler jest jednym z najlepszych sposobów alkalizowania jelit. Potężne ilości sodu współdziałają, aby wyeliminować toksyny z każdego kawałka ciała, w tym jelita, pomaga leczyć i regenerować żołądek.
Seler zawiera wysoki poziom wapnia i krzemu, które pomagają regenerować i wzmacniać uszkodzone kości. Seler ma też dużą ilość witaminy K, która odgrywa ważną rolę w metabolizmie kości i zapobiega osteoporozie. Kiedy żywność zawierająca wapń jest gotowana lub przetwarzana, wapń jest automatycznie przekształcany w atomy nieorganiczne. Oznacza to, że nie są rozpuszczalne w wodzie i nie mogą dostarczać komórkom w organizmie potrzebnego materiału do regeneracji. Więc sok ze świeżego, surowego selera jest doskonałym sposobem na czerpanie korzyści do wzmocnienia kości. Brak naturalnego sodu w diecie powoduje, że ciało wyciąga go z kości, co powoduje, że są słabe i kruche.
Seler zawiera w sobie szczególny związek zwany kumaryną, który promuje aktywność białych krwinek i wspomaga układ naczyniowy. Pomaga to przepływowi krwi, zmniejsza ciśnienie krwi i oczyszcza krew. Wiele chorób układu nerwowego i krwionośnego jest spowodowanych nieorganicznymi pierwiastkami i solami wchłanianymi przez organizm w postaci martwych produktów przetworzonych. Sód w selerze utrzymuje płynność krwi. Seler jest też bogaty w witaminę A, C, żelazo i magnez. Ta kombinacja pomaga odżywiać i odbudować czerwone krwinki oraz pomaga osobom cierpiącym na reumatyzm, wysokie ciśnienie krwi, zapalenie stawów i anemię.
Ten magiczny sok jest niezwykle nawilżający i alkaliczny, co czyni go skutecznym w zrównoważeniu poziomu pH ciała i neutralizuje kwasowość w organizmie. To z kolei pomaga chronić zdrowe komórki i równoważy niezbędne poziomy mineralne, zmniejsza ryzyko chorób serca, chroni gęstość kości, zmniejsza stan zapalny, wzmacnia układ odpornościowy i pomaga zachować zdrową wagę. Połączenie sodu i potasu powoduje, że jest to naturalny lek moczopędny. Reguluje płyn w organizmie i sprzyja produkcji moczu. To sprawia, że seler jest niewiarygodnie dobry usuwania toksyn z organizmu, a jednocześnie wspomaga redukcję wagi. Ma zdolność usuwania osadów wapnia ze stawów i wyeliminowania ich bezpiecznie przez nerki.
UWAGA WSKAZÓWKA: Seler jest często opryskiwany substancjami chemicznymi i pestycydami, więc bardzo polecam zakup tego ekologicznego.
A wie pani jak się pozbyć z selera i owoców pestycydów jak nie można kupić ekologicznych warzyw itp. Oto przepis. Niech pani to poda dalej.Cytuję: .
.
Jak usunąć pestycydy z warzyw i owoców
Potrzebne będą: Kilogram sody oczyszczonej i ocet biały lub jabłkowy.
.
Można odkazić w domu powleczone pestycydami owoce i warzywa, jak? W ten sposób. Kup w
sklepie Medycyna Naturalna, kilo sody oczyszczonej, i zaopatrz się w ocet biały lub jabłkowy, biały
jest tańszy. Na 1 litr wody wlej pół szklanki octu, zabija wszelkie zarazki, ja wlewam 3 litry, i
mieszam owoce 3 minuty. Następna kąpiel jest z sodą oczyszczoną, na 11 litr wody daje się łyżkę
stołową sody, ja daję 3 łyżki stołowe na 3 litry, i mieszam owoce także 3 minuty. Potem spłukuję
owoce pod bieżącą woda, nadaje się do spożycia i pachną pięknie. Ale woda w naczyniu śmierdzi
chemią i na jej powierzchni widać tłustawy film, jak byś wlał tam benzyny kilka kropel. Wylej ją do
kibla. Owoce są opryskiwane pestycydami o tłustawej konsystencji, więc owad nie siada, nie jest
taki naiwny jak człowiek co myśli że jak umyje owoc pod bieżącą wodą to jest czysty, i zjada z
chemiczną otoczką, a potem poważnie zapada na raka czy inne paskudztwo. W takiej sytuacji nie
mówię smacznego. To tyle.
Co do sody to wkradł się błąd. na 1 litr wody daje się jedną łyżkę sody oczyszczonej, nie na jedenaście.