DIETY

Indywiduany planu żywieniowy to narzędzie dla pacjenta do wprowadzenia nowych nawyków żywieniowych i osiągnięcia obranego celu.

W pracy z pacjentem nie wymagamy kurczowego trzymania się planu żywieniowego. Dajemy możliwość elastycznego stosowania diety skupiając się na pracy nad nawykami żywieniowymi i edukacji pacjenta.
Celem spotkań jest nauka odżywiania aby w końcowym etapie pacjent potrafił podejmować samodzielne decyzje żywieniowe bez planu żywieniowego „pod ręką”.

  • KAŻDY PLAN DOPASOWANY JEST INDYWIDUALNIE DO KAŻDEGO PACJENTA POD KĄTEM:
  • stanu zdrowia
  • źródła problemu (jedyna droga by nie borykać się z nim latami)
  • dotychczasowych nawyków żywieniowych
  • pory roku (uwzględniamy termiczne działanie potraw)
  • sezonowości (ograniczamy spożycie chemii z żywnością do minimum, a jednocześnie wydatki)
  • celu do osiągnięcia
  • płci, wieku
  • aktywności fizycznej (częstotliwości, intensywności i rodzaju uprawianej dyscyplinyr
  • stylu życia (pory spożycia posiłków, forma ich spożycia itp.)
  • upodobań kulinarnych (droga do trwałych zmian to smaczna dieta, która sprawia nam przyjemność i dodaje energii)
  • ELIMINUJE RYZYKO POJAWIENIA SIĘ NIEŚWIADOMYCH BŁĘDÓW ŻYWIENIOWYCH WYNIKAJĄCY Z BRAKU SZEROKIEJ WIEDZY Z ZAKRESU DIETETYKI, KTÓRE MOGĄ NIEPOTRZEBNIE ZWOLNIĆ PROCES
  • JEST NARZĘDZIEM, DROGOWSKAZEM I WZOREM DO NAŚLADOWANIA DLA PACJENTA BY BEZ WĄTPLIWOŚCI WPROWADZAĆ NOWE ZASADY RACJONALNEGO ODŻYWIANIA DOPASOWANE DO POTRZEB JEGO ORGANIZMU
  • KAŻDY PLAN ZAWIERA OBSZERNE INDYWIDUALNE ZALECENNIA I PRZEPISY, ABY PACJENT POGŁĘBIAŁ WIEDZĘ I NIE MIAŁ WĄTPLIWOŚCI JAK STOSOWAĆ DIETĘ
  • PLANY ŻYWIENIOWE ZAWIERAJĄ 25-70 STRON W ZALEŻNOŚCI OD ILOŚCI ZAMÓWIONYCH ZESTAWÓW
  • NADWAGA I OTYŁOŚĆ
  • CUKRZYCA TYPU I I II
  • INSULINOOPORNOŚĆ
  • MIAŻDŻYCA
  • NISKA ODPORNOŚĆ
  • DROŻDŻYCA
  • CELIAKIA
  • ALERGIE
  • NIETOLERANCJE POKARMOWE
  • OSTEOPOROZA
  • ANEMIA
  • PROBEMY HORMONALNE
  • REFLUKS
  • CHOROBY TARCZYCY: HASHIMOTO, NIEDOCZYNNOŚĆ, NADCZYNNOŚĆ
Wszelkie prawa zastrzeżone - Medis 2017