Single Blog

Wilgotne brownie z soczewicy

Czy jesteś gotowy na taką ucztę? To czekoladowe wilgotne brownie jest wykonane z soczewicy, oleju kokosowego i daktyli, co sprawia, że ​​jest wilgotne w środku i nie zawiera rafinowanego cukru. Czystsza, zdrowsza, smaczniejsza wersja na każdą okazję!

SKŁADNIKI

  • 1 szklanka ugotowanej wcześniej czerwonej soczewicy ( przestudzona )
  • 1/4 szklanki oleju kokosowego dobrej jakości
  • ½ łyżeczki soli morskiej
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • ¼ szklanki syropu klonowego
  • 6 daktyli bez pestek ( przed dodaniem zamocz je we wrzątku na ok. 5 minut )
  • ⅓ szklanki kakao w proszku ( oczywiście gorzkie, naturalne )
  • 2 jajka
  • 1/2 szklanki mąki migdałowej
  • ½ szklanki malin
  • ½ filiżanki ciemnej czekolady ( min. 70% )

Przygotowanie

  1. Rozgrzej piekarnik do 180 ° C
  2. Połącz soczewicę, olej kokosowy, sól morską, syrop klonowy, daktyle, kakao i jajka za pomocą szybkiego miksera lub robota kuchennego. Mieszaj, aż masa będzie gładka i nie będziesz już widział soczewicy ani kawałków daktyli.
  3. Wymieszaj powstałą masę z mąką migdałową, kawałkami czekolady i malinami.
  4. Rozłóż masę na pergamin wyłożony w kwadratowej foremce o średnicy 20 cm lub w foremkach do muffinek i piecz przez ok. 40 minut.
  5. Ciasteczka powinny być wilgotne w środku i najlepsze będą po ostudzeniu.

Comments (0)

Post a Comment

Wszelkie prawa zastrzeżone - Medis 2017